A csocsózás örök marad

 

table-football-449689_640Emlékszem, gyerek koromban is nagy varázsa volt már ennek a játéknak, és a fiúk körében igen népszerű volt. Sőt, volt, hogy csak a fiúk játszhattak, a csajokat nem nézték jó szemmel. Persze azért volt kivétel, de ez igen ritkán fordult elő Valamiért a fiúk szeretnek dolgokat kisajátítani maguknak, és kiröhögni a csajok bénázását. De ez olyan, mintha egy fiú éppen varrni szeretne. Elsőre tuti, hogy tökre béna lesz, de aztán soha nem lehet tudni, hogy mi lesz belőle?.

Én személy szerint nem igazán szerettem soha, de nagy népszerűsége volt, azt tudom. Bármerre mentünk, akár egy játék terembe, vagy egy szórakozó helyre, mindenhol volt legalább egy. Volt, hogy sorban álltak a srácok csapatokban csak azért, hogy játszhassanak.

De ha jól emlékszem, nagy versenyek is voltak, ahol a csapatok összemérhették a tudásukat. A mai napig számos helyen lehet vele találkozni, és sokan otthonra is vásárolnak maguknak.

Az unokatestvéremék is kaptak egyik karácsonyra ajándékba, hiszen két fiú van, akik persze rajonganak a foci minden formájáért. Egész este azzal játszottak, és csak pörgették a karokat. Persze ez a csajok számára annyira nem nagy élmény, bár vannak fiúsabb lányok, akiket érdekel ez a játék.

Sok esetben, még a minta sem mindegy, hiszen ez is kapható már számos formában, színben, és mindenki szeret azokkal a bábukkal játszani, akiknek drukkol.

Azt hiszem, pár évtized múlva, ezek a játékok is ereklyék lesznek majd, és biztos, hogy számos eredeti változatnak igen csak nagy értéke lesz. Persze addig is még számos gyerek fog vele játszani, és sokan fogják élvezni a fa golyó rugdosását.