A gyerekülés, mint kabala a csocsómeccsen

Ha szombat, akkor csocsóbajnokság a klubban. Nem volt ez másképp ezen a hétvégén sem, vagy mégis? Ahogy mindig, megbeszéltük a srácokkal, hogy együtt fogjuk nézni a mérkőzéseket a hétvégén, csak mi pasik. A feleségemmel meg is beszéltük a dolgot, ő vigyáz a gyerekekre, amíg én a barátaimmal vagyok, cserébe másnap ő megy el kávézni a barátnőivel amíg én a lurkókkal vagyok. Minden szuperül el volt tervezve, már épp készülődtem, amikor csörgött a telefon: a feleségemnek valami munkavészhelyzete volt, így azonnal be kellett mennie az irodába és bár a nagyobbik lányomat le tudtuk passzolni a szomszédba, ahol az osztálytársa lakott, a kisfiamat magammal kellett vinni a klubba.

A dologgal az volt a legnagyobb probléma, hogy mikor a feleségem elviharzott, magával vitte a fiam gyerekülését is az autójában, így a klubba való eljutás nehézkessé vált. Végül az egyik csapattársam, Ádám mentett meg, aki áthozta a saját kocsijába való gyerekülést a 15-36 kategóriából, pont amire szükségem volt. Az ülés annyira passzolt az autómba, hogy rögtön el is kezdtem kérdezősködni hol szerezte be. Sőt, Ádámnak is nagyon tetszett, főleg a fejtámla állítható magassága és a párnázottság.

A meccs csodával határos módon olyannyira jól sikerült annak ellenére, hogy minden ugyanúgy történt, mint előtte, hogy nem tudtam nem arra gondolni, hogy Ádám nyugodtsága és jelenléte okozhatta a szerencsénket. Mivel úgy éreztem Ádám hozzásegített a nyereséghez, cserébe másnap be is szereztem a babaverda.hu-ról ugyanazt a típusú gyerekülést hálám jeléül fiamnak, aki azóta is imádja azt.