A mai modern szerszámok, présgép

Manapság már nem elég az, ha valakinek csak egy vállalkozása van. Mindenképpen kell korszerűsíteni, csak úgy tud valaki talpon maradni.

A vállalkozások

A bátyámnak van egy autószerelő műhelye. Talán 12 éve lehet meg neki, szóval elég rég óta talpon van. A válság persze őt is megviselte, mint mindenki mást, de szerencséje van, mert jó szakember, és szeretik az emberek. Persze nem csak szerel, hanem javít is, és gumizik is, így azért több lábon áll. Amit sokan nem értenek meg vele ellentétben, ő akkor dolgozik, amikor munka van. Hogy ez mit jelent? Persze van rengeteg autó, amit javítani kell. De amikor a gumizós időszak jön, akkor szinte non stop melózik. Hiszen, ha belegondolunk, amikor valaki dolgozik, és szüksége van az autóra, nem tudja elvinni lecseréltetni az autója gumiját.

tool-wall-198045_640Ő viszont úgy dolgozik, hogy ha kell, este nyolckor is vállal autót. Múltkor pont nála voltam, amikor egy autót gumizott éppen, de telefonáltak neki, hogy este 10 felé érnének hozzá, mert defektes az autó, van e gumija. Természetesen igent mondott rá, és elvállalta a munkát.

A korszerűsítés

Mint minden vállalkozásnak, időről időre szüksége van megújulásra, így neki is. Ha kell, be kell ruházni, nincs mese. Ezért is nehéz talpon maradni, mert mindig kell lennie félre tett pénzednek, ha vállalkozásod van azért, hogy ha valami kell, akkor ne legyen az, hogy nincsen rá pénzed.

Emlékszem nem is olyan régen vásárolt ő is egy présgépet. Persze mesélte már, hogy mire jó, és hogy milyen hiper szuper, de már nem is emlékszem rá, és annyira nem is érdekelt, de persze mindig meghallgatom, hiszen olyan lelkes.

A mai vállalkozások

Ha valaki most akar vállalkozást indítani, nem is tudom, hogy mibe érdemes belevágnia. Neked van vállalkozásod? Vagy tervezed esetleg, hogy indíts egyet?

Minden olyan drága, és minden kezdet nehéz. Ott, ahol nincsen szülői segítség nagyon nehéz elindulni, és valljuk be sajnos, hogy a mai világban egyre kevesebb az akinek tudnak segítni. Sajnos sokaknak nincsen arra lehetőségük, hogy bármibe belevágjanak. Nagyon nehéz elindulni, és sok pénz kell hozzá.

Bármibe is szeretnénk belevágni, pár millió forintra biztosan szükségünk lesz. Vegyünk csak például egy egyszerű fodrász üzletet, amire azt gondolnánk, hogy nem kell sok minden. Ha szerencsések vagyunk, a leendő üzlet helyiséget nem kell bérelnünk, akkor ezt megspórolhatjuk már. De ekkor még csak egy üres helyiségünk van, ahol ki kell alakítani mindent. Adott példánál, a hajmosót, a széket, a berendezéseket, és mindent, hogy színvonalas legyen. Hiszen valljuk be, ha valami nem színvonalas, és lepukkant, senki nem szeretne bemenni, nem hogy hajat vágatni.

Szerencsések vagyunk, ha a magunk urai vagyunk, és saját vállalkozással rendelkezünk. De azt sem szabad elfelejteni, ha már vannak alkalmazottak, felelősséggel tartozunk feléjük is, ami azt jelenti, hogy minden hónapban meg kell termelni az ő bérüket is. Fejleszteni is kell, hogy minden meglegyen, ami szükséges, és az sem kevés pénzbe kerül.

Minden egybevetve csak akkor kezdjünk neki egy vállalkozásnak, ha többször is átgondoltuk, és van rá anyagi forrásunk is. Azt is mérlegeljük, hogy nem kell egy dologból soknak lennie, hiszen akkor nem fog menni, hanem valami egyedit igyekezzünk kitalálni. Ha pedig úgy gondoljuk, hogy menni fog, akkor bátran vágjunk bele, és vigyük véghez az elképzeléseinket.