Az új hobbim, ami elvonta a figyelmem a csocsóról

Nem is gondoltam volna, hogy valaha találok olyan tevékenységet, ami nagyobb örömmel tölt el, mint a csocsó. Már a középiskola ideje alatt is városi bajnok voltam, nekem ez nem időtöltésnek számított, hanem szerelemnek. A barátaimmal minden hétvégén elmentünk, ha több időre nem is, de legalább egy órára csocsózni, és a gyerekeimnek is ez volt az első szava kivétel nélkül: csocsó.

Nem hiszem, hogy valaha is lesz olyan időszak az életemben, amikor nem fogok ennek a szenvedélyemnek időt szentelni, de mostanság van valami, ami annyira nagy örömet okoz a számomra, hogy 3 hétvégén át nem mentem csocsózni.

Történt ugyanis, hogy a házassági évfordulónkra kaptunk egy jacuzzit az asszonnyal. Először kétkedve fogadtam az ötletet, féltem tőle, hogy ez nagyon problémás menet lesz, de olyan nagy volt a gyerekek lelkesedése, ahogyan megszervezték és kitalálták, nem akartam elrontani az örömüket, hát legyen jacuzzi az udvaron. Az is fura volt, hogy szabad térre kerül, hiszen nem is tudtam elképzelni, hogyan fogjuk így használni télen, de a helyzet alakulását tökéletesen mutatja, hogy azóta építettem egy fűtött faházat a masszázskád köré. Ugyanis teljesen elvarázsolt ez a dolog. Nem is gondoltam, hogy ennyi minden kihozható egy jacuzziból. Én férfi vagyok, szeretek bügykölni, szerelni, így ha valamivel van dolog, és azt meg tudom tanulni, nekem izgalmas és érdekes. hát mindenre gondoltam, csak arra nem, hogy a jacuzzi körüli teendő fognak engem ennyire lefoglalni, de mégis így lett. Elképesztően sok dologvan, amire oda kell figyelni. Megfelelően kell takarítani, fontos a megfelelő jacuzzi vízkezelés, és minden féle lényeges karbantartási feladat. Természetesen nem magamtól jöttem rá erre. Megbíztunk egy jacuzzikkal foglalkozó céget , hogy végezzék el ezeket a feladatokat, és miközben ők tettek-vettek körülötte, elkezdtem figyelni, és kérdezni. Aztán beszálltam én is a feladatok elvégzésébe, ma meg már hobby szinten figyelgetem a víz PH értékét. Hát nem őrület?

Az ember élete és szokásai egy pillanat alatt megváltozhatnak, akkor és annak köszönhetően, amire nem is gondolna. Persze, a csocsót azóta is ugyan úgy szeretem, nem csitult a szenvedélyem iránta, de már az is elképesztő, hogy az életemben akadhatott vetélytársa. Mint említettem, három héten át nem mentem el csocsózni a haverokkal, hovatovább, elértem azt is, hogy ők se menjenek, hanem jöjjenek át pezsgőfürdőzni. Imádták az egészet, én vagyok most a legmenőbb a bandában, naponta hívogatnak, hogy mikor jöhetnek legközelebb. Na, nem ám úgy van az, hogy folyton itt lehetnek, mindennek megvan a megfelelő helye és ideje. Na, meg szeretném a dolgot az asszonnyal is kihasználni, ha értik mire gondolok…

Összegezve, egy csodálatos változást hozott az életembe ez az új berendezés, és abban is hatott rám, hogy ne legyek olyan elzárkózó az új dolgokkal kapcsolatban. Hiszen, ha az ember még nem próbált valamit, nem is tudhatja, hogy az később okozhat-e neki örömet, vagy sem.

Egy csomó ötletem is van, hogy mit fogunk kipróbálni még a haverokkal. Például, el akarok menni egy szép tóhoz pecázni, és profi horgásszá akarom fejleszteni magam. Meg akarok tanulni manőverezve vezetni, kézifékkel pörögni, na persze nem a forgalomban, hanem egy versenypályán gyakorolnám. Arra is gondoltam, valami küzdősportot is kipróbálok, mert az is nagyon férfias, de arról az asszony lebeszélt, mert szerinte túlságosan öreg vagyok már ahhoz. Nem tudom, mire alapozza ezt a megnyilvánulását, hiszen én egyáltalán nem érzem magam, öregnek, de, mivel az asszony sosem mond butaságot, átgondolom még ezt a dolgot. persze, ezt neki nem mondom, mert még elbízza magát. De ha ez ki is marad, akkor is van annyi ötletem, ami kitart jó pár évre.

És most, hogy ezt mind sikerült elmondanom nektek, vissza is megyek a habok közé, és tovább élvezem ezt a csodálatos kis pezsgő medencét a kertben. Ma az asszony a soros, aki osztozhat velem az élményben, a srácok meg majd eljöhetnek a hétvégén, ha én úgy gondolom és megengedem.