Balatoni hétvége, közben bukósisak akció

Hogy mi köze van a kettőnek egymáshoz? Mindjárt elmesélem a sztorinkat. A történet onnan indult, hogy hétvégére leutaztunk a Balaton partjára, hogy egy kis időt kettesben töltsünk a párommal. Már idejét sem tudom, hogy mikor voltunk utoljára pihenni.

A pihenés

Hat éve vagyunk együtt. Az első két évben még sikerült elmenni, nyaralni, voltunk csodás helyeken. Aztán megszületett a fiúnk Máté, és utána mindig másra kellett a pénz, nem pedig a nyaralásra. Azóta eltelt négy év, már ő sem kicsi, és úgy döntöttünk, itt az ideje, hogy ennyit megengedjünk magunknak. Természetesen voltunk hármasban is nyaralni, csodás volt, most már nem kicsi Máté, így nagyon élvezte a fürdőzést, a homokozást. Az én szüleim vetették fel az ötletet, hogy miért nem megyünk el hétvégére, ők majd vigyáznak Mátéra, így el tudunk menni kettesben. Persze először vonakodtam, hogy mégis csak kicsi még, és nem volt nélkülem, de aztán rájöttem, hogy volt már nélkülem, hiszen ha mi dolgozunk van hogy a szüleimnél alszik, vagy a párom szüleinél. Így semmi gond nem lehet.

A hétvége

Már nagyon vártam, hogy kettesben legyünk. Az elindulás nem volt egyszerű, mert azért csak nem voltam még egy egész hétvégét Máté nélkül, és furcsa érzés volt, hogy nem kell valakiről gondoskodnom.

Szóval pénteken indultunk, Tihanyba mentünk, mert minden provence-725856_640vágyam az volt, hogy a levendulákat megnézhessem. Ez Jani ötlete, jobban mondva meglepetése volt, nagyon boldog voltam tőle.

Szóval miután elfoglaltuk a szállásunkat, úgy döntöttünk, hogy elmegyünk vacsorázunk egy helyes kis étteremben, amit útközben láttunk. Isteni finom bort ittunk, és még desszertet is ettünk.

Másnap úgy döntöttünk, hogy a délelőtt elmegyünk kicsit sétálni, majd délután lemegyünk fürdeni. A víz csodás volt, isteni meleg. Napoztunk, és fürödtünk, pompás volt.

Napozás közben, nézelődtünk, és láttunk, hogy szórólaposok jönnek, és valami papírt osztogatnak. Annyira nem is foglalkoztunk vele, hiszen ha akarnak úgy is adnak majd. Aztán az egyik pillanatban csak arra lettem figyelmes, hogy minden felé papírok szállnak. Kis méretűek, olyan A4 nagyságú papír negyede volt, és mindent beterített. Na, egyből kaptunk, nem is egyet. Mindenki jót nevetett az eseten. Szerencsétlen szórólaposnak azt láttam, hogy igen csak kellemetlen volt, az eset. Gondolom kicsúszott a kezéből a szórólap. De sebaj, így mindenki értesült egyszerre, a bukósisak akcióról. Egy motoros kiállítást, és egy budapesti motoros boltot hirdettek rajta. Fogalmam sincsen, hogy mennyi papír szóródhatott szét, de amerre néztem, mindenhol az volt. Persze a szórólapos leányzó próbálta szedegetni, de esélytelen volt egy Balaton parti 35 fokban tömött strandon. Mi mindenesetre jót mulattunk a helyzeten.

Minden felé jártunk, szedtünk levendulát is, és vettünk Máténak egy kis meglepetést is.

Örülök, hogy eljöttünk erre a páros nyaralásra. Azt gondolom, a kapcsolatunknak is jót tett. Nem volt soha gond a kapcsolatunkkal, de azt gondolom, csak jobbá tette a dolgot.

Persze azért a hétvége folyamán telefonáltunk haza pár alkalommal, és még Mátéval is beszéltem, de anyám megnyugtatott, hogy jó helyen van, és pihenjek csak. Az első utunk hozzájuk vezetett, hogy végre 3 nap után láthassuk Mátét. Azért nekünk is furcsa volt nélküle, de egy percig sem bánom, hogy elmentünk, hiszen csodás hétvégét töltöttünk együtt, és végre csak egymásra figyeltünk.