Csocsó, biliárd verseny, ausztriai munka

Ki ne ismerné a jó öreg csocsó asztalt. Gondolom sokan emlékszenek még erre a játékra. Nálunk a munkahelyemen is van egy ilyen gép, abból az igazi, régi változatból, teljesen oda van érte mindenki.

A csocsózás

Emlékszem, gyerekkoromban mekkora sláger volt. Minden fiú lépten, nyomon ezzel játszott, vagy ezzel akart játszani. Ti csocsóztatok régen? Vagy netalántán azokhoz a lányokhoz tartozol, aki játszott?

Emlékszem egy időben szinte tilos volt a lányoknak játszani. Nem is nézték jó szemmel a fiúk, ha egy csaj be akart állni,vagy ha nagyon muszáj volt, mindenki hevesen tiltakozott, hogy nem az ő csapatába. Aztán egyszer csak, valami megváltozott, és már nem nézték rossz szemmel a fiúk, ha véletlenül egy lány állt be játszani.

Vendégcsalogató

Az egyik alkalommal azon gondolkodott a főnököm, hogy hogyan is lehetne megfognia vendégeket hétvégente, vagy egy-egy alkalommal hogyan lehetne több embert becsalni hozzánk.

Van nálunk biliárd asztal is, és persze az öreg csocsó gép. Azon gondolkodtam, hogy valamit csak lehetne velük kezdeni. Hiszen sokan szeretnek biliárdozni is. Emlékszem, amíg volt időm rá, mi is eljártunk a haverokkal biliárdozni.

Aztán arra gondoltam, hogy mi lenne, ha rendeznénk egy biliárd versenyt?. Közben össze lehetne kötni valami jó sörös akcióval, annak megint örülnének a leendő vendégek.rec-room-802017_640

Gyorsan meg is beszéltük ennek a lehetőségét, hogy hogyan is lehetne egy ilyen versenyt lerendezni, megszervezni.

Ami a legelső, hogy meg kell hirdetni, ami azt jelenti, hogy valami szóróanyagot kell erről készíteni. Nem gondolom, hogy különösebben nagy tudomány kell hozzá, és felesleges is ez miatt egy nyomdába menni, mert egy számítógép segítségével már mindent meg lehet otthon is szerkeszteni, éppen hogy csak egy kicsit kell hozzá érteni. Mondtam is Hansnak, a főnökömnek, ha gondolja, megcsinálom, csak a szöveget találjuk ki közösen, aztán ki is lehet nyomtatni. Érdemes készíteni belőle pár darab kisebbet, amit akár elvihet magával az ember, és olyat is, amit egy két helyre ki lehetne tenni.

A munkám

Azt gondolom, nem kell sokat nyújtani, ha csak teljesítjük azt amit kérnek tőlünk, és néha nyújtunk egy kis pluszt, akkor már elégedettek lesznek velünk. Meddig tartott egy szóróanyagot megszerkeszteni? Talán fél órámba került, viszont jó pontot szereztem vele, hogy ehhez is értek, és hogy hajlandó vagyok plusz is nyújtani.

Nekem bevált az ausztriai munka. Szeretek itt kint dolgozni, pont azért, mert megbecsülnek. Soha nem néztek le, még kezdőként sem. Otthon, ha nem volt vendég, majdhogynem rajtunk töltötte ki a mérgét a főnök, holott én nem tehetek arról, ha nincsenek.

Persze nincs nagy élet tapasztalatom a külföldi munkát illetően, mert csak két éve dolgozom kint, és ezt is megszakításokkal, szezonokban. Ez a hely, ahol most dolgozom, egy kis panzió, Ausztria fővárosától olyan 50 kilométerre. Ha valamit szeretnék, vagy valamiért haza kell mennem, hamar otthon vagyok, mert csak Bécsig kell eljutnom, onnan pedig nagyon jó vonat közlekedés van. Persze azt tervezem, hogy idén év végén veszek egy jó kocsit magamnak, és akkor már a vonathoz való igazódás is megszűnik. Bár mostanában nem tervezem, hogy haza utazzak, hiszen a nyár kellős közepén vagyunk, de egy autó mindig jól jön.

Azt gondolom, még pár évig kint maradok, remélhetőleg egy jó kis éves állást is kapok, és akkor biztosan maradok egy jó darabig.