Csocsó és az Infinity War

Szeretnék elmesélni nektek egy szerintem igen vicces, és egy kissé groteszk történetet arról, hogy mire képes egy kis alkohol, és az Infinity War.

Egyik este egy baráti összejövetelt tartottunk az egyik haveromnál. Néha összejövünk így beszélgetni és kiengedni a fáradt gőzt. Ezek az alkalmak remek csapatépítők, mindenki jó szórakozik. Ránk is fér egy-egy hosszú hét után egy kis lazítás. Ilyenkor iszogatunk, beszélgetünk és csocsózunk persze.

A mostani összejövetel témája az Infinity War volt, mert, nem meglepő módon, a film megnézése után mindenki lesokkolódott, és ellenállhatatlan vágyat érzett rá hogy kibeszélje magából a feszültséget. Aki látta már a filmet, az érti hogy miért mondom ezt. A többieknek meg óvatosan, mert spoilerezek. A szereplők halála és a gonosz győzelmére senki nem számított. Egy olyan üzenet volt ez, amit senki nem mert elhinni hogy végül majd bevállalják a film készítői. És de, bevállalták. Mondjuk a nagy rajongók, akik a képregényeket is olvasták számíthattak valami hasonlóra, de azért nekik is nagy meglepetést okozott a dolog.

Mindenki lázasan fejtette ki az elméleteit arról, hogy melyik szereplő hol van most, mi lesz vele, és persze arról hogy akkor hogyan is mentik meg a világot. A legnagyobb fejtörést Loki okozta a bandának. Mert hát, az nem lehet, hogy a legnépszerűbb karaktert kiírták még a főcím előtt. Ilyen nincs. Lehetetlen. Hát majd meglátjuk hogy a készítők mit gondolnak a dologról. Az biztos hogy az elkövetkező marvel filmekre mindenki telt házat és kasszasikert vár. Bár többünkben negatív érzések voltak a filmről, abban egyetértettünk hogy, még a premieren megnézzük a következő bosszúállókat. Résen kell majd lennünk, biztos villám gyorsan elkapkodják majd a jegyeket.

Ehhez a gondolatmenethez társult a csocsó. Néhány sör után már arról filozofáltunk, hogy vajon a csocsó bábuk felét is eltüntetné-e Thanos, és ha igen, akkor többé lehetne-e játszani. Ebből heves vita alakult ki, érvek és ellenérvek ütköztek egymásnak, majd lassan kialakult két tábor, majdnem úgy mint a Civil War-ban. Abban viszont mindenki egyetértett hogy bizony, a főhősök közül sokaknak annyi.

És akkor, dobta fel egyikünk, ha a hősök eltűnnek, és a bábuk is eltűnnek, akkor a játék figurák is eltűnnek-e?

Ez egy jó kérdés volt, mindenki elkezdte törni a fejét a problémán. Mert valóban, a hősök is meghalnak, a csocsó figurák is meghalnak. És az akciófigurák valamiféleképp ide is meg oda is tartoznak. Fogytak a sörök, pörgött a csocsó, telt múlt az idő és a megoldás egyre körvonalazódott a fejekben: Mindegy hogy a játékfigurák meghalnak-e, veszünk újat.

Erre az egész banda belelkesedett. Bár elég fura egy ötlet volt, de mondom, sokat ittunk… meg a film utáni sokk… Szóval egyből elkezdtünk játékfigurákat keresni a neten, hogy legyen, ha véletlenül az otthonlévők fele elpárolog a szélben. Találtunk is egy jó kis weboldalt, ahol be lehet szerezni a még hiányzó, vagy közben eltűnt játék figurákat. Ja igen, az még hozzátartozik a történethez hogy mi ilyen geek csapat vagyunk… De ez gondolom lejött.

Szóval nézegettük az oldalt, és egymásra licitáltunk. “Nekem ez a kiadású Amerika kapitány már megvan.” “Én egy olyan hangyát szeretnék!” “Én meg egy Batmant!” “Igen de most nem a DC-ről beszélünk!”

Mivel a figurák egész jó áron voltak, kitaláltuk hogy akkor most mindenki bevásárol. Egyben rendeltük meg a figurákat, mert 20 ezer forint felett ingyenes a szállítás, és ez egy jó spórolási lehetőség. Érdemes kihasználni.

A megrendelés egyszerű volt és gyors, a felület is könnyen átlátható. Erről az is árulkodik hogy egy nagyobb mértékű véralkohol szinttel simán megtaláltuk azt amit szerettünk volna.

A választék is nagyon széles volt, nem csak a mi Avengers figuráinkat lehetett kapni, hanem Dc-től elkezdve Minecraftig és Angry Birds-ig Csak úgy ámuldoztunk hogy hát mi kell ezeknek a mai gyerekeknek! Meg persze nekünk… Mert azért így a kamaszkor végén, fiatal felnőtt kor elején is lehet játékfigurát venni ha az ember akció figurának és gyűjteménynek nevezi a dolgokat. Hiába, van aki mindig gyerek marad a lelke mélyén. De persze akinek gyereke van, annak is érdemes körülnézni az oldalon. Szinte minden érdeklődési körnek és fandomnak megvannak a maga figurái.

Én is gazdagabb lettem egy Groot figurával. Ő még pont hiányzott a gyűjteményemből. Eddig csak Baby Groot-om volt, de mindig is akartam egy felnőtt változatot.

A jó az volt az egészben, hogy másnap sem bántuk meg a dolgot, sőt még utána sem. A bábuk jó minőségűek voltak, és abszolút megérték az árukat. Már akinek megéri az ilyesmi. Nekünk megérte. Jó poén volt az egész, és egy jó felfedezés, hogy lehet egyszerűen és kényelmesen vásárolni ilyen termékeket is.