Csocsó és csodálkozás

Az egyik ismerősöm most költözött új házba. Sokáig keresgélt, hogy megtalálja a tökéletes helyet ahol élni szeretne, és után még több idő volt hogy felújítsa és átalakítsa kedve szerint. Sokat dolgozott a házon, minden erejét beletette. De végül készen lett! Nagyon büszke volt az elkészült műre és gyorsan meg is hívott minket, a barátait, hogy egy party keretében avassuk fel a lakást.

Mi nagyon kíváncsian vártuk hogy végül hogy néz ki a ház, hiszen az ezt megelőző hónapokban csak azt hallgattuk, hogy milyen csempét válasszon és milyen hajópadló illik a falfestékhez. Nyár volt, és elég nagy meleg, tehát arra számítottunk hogy kerti party lesz a házhoz tartozó nem túl nagy, de takaros kis udvaron. De amikor megérkeztünk, a házigazda beinvitált minket a lakásba. Először meglepődtünk, de aztán megláttuk a csocsó asztalt a nappali közepén. Elég szép asztal volt, látszott rajta hogy minőségi és biztos drága volt. Hamar beigazolódott a sejtésem, hogy ez a lakás központja, és a házigazda szeme-fénye. Mindig is imádott csocsózni, de az előző lakásában nem fért volna el egy asztal. Azonnal neki is álltunk játszani.

Egyszerre 4 ember játszott, a többiek nézelődtek. A lakásban kellemes idő volt a kinti hőség ellenére, de csak később vettük észre a klímákat. Megkérdeztem a házigazdát, hogy a klíma is új-e. Erre nagy büszkén elkezdte mesélni, hogy igen, persze hogy új, és nem is akármilyen ráadásul. Dual klímát szereltetett be, és erre sem kevésbé büszke mint a csocsó vásárlásra. Nagyon jól sikerült választania, igazán jó minőséget fogott ki.

Erre a többiek is elkezdtek figyelni, mert meghallották hogy érdekes irányt vesz a beszélgetést. Őket is érdekelte, hogy milyen csoda dual klímát látnak. A házigazdánk elkezdte mutogatni a funkcióit. Például tudja a telefonjáról vezérelni, wifi hálózaton keresztül. Ezzel a funkcióval nem kell állandóan keresgélni a távirányítót, bárhonnan tudja szabályozni a hőmérsékletet, sőt még itthon sem kell lennie hozzá. De, azért nem árt ha magánál tartja az ember a távirányítót, ugyanis a készülék ahhoz a ponthoz méri a beállított hőmérsékletet ahol a távirányító van. Így, ha az ember magánál tartja, mindig az ő igényei szerinti lesz az idő. További fantasztikus extrák, hogy a légkondi képes extra csendes üzemmódra, így bármikor lehet mellette piheni. Sőt, éjszakai üzemmód is van, ami azt figyeli, hogy mindig az alváshoz megfelelő hőmérséklet legyen.

Ezekkel a klímákkal fűteni is lehet, tehát ezt is megoldotta a vásárlásukkal. Igen ám, de az elektromos áramot igénylő fűtésben mindig mumus, hogy mekkora lesz a végén a számla. De ha ilyen dual klímát vásárolunk, még ezen sem kell hogy fájjon a fejünk, mert lehet igényelni egy kedvezményez H-tarifát, ami az áram kedvezőbb árát jelenti a fűtési időszakban.

Megkérdeztem, hogy ez mind szép és jó, de nem fél-e attól, hogy a klímában megtelepszik mindenféle gomba és baktérium. Mert hallottunk már olyat, hogy valaki vett egy vadi új klímát, aztán rövid idő elteltével pucolgathatta meg szervizeltethette, mert olyan büdös lett a beletelepedett gombától. És ez persze nagyon egészségtelen is. De erre azt válaszolta, hogy nem kell ilyesmitől félni, mert az ő dual klímája tud védekezni ez ellen. Egyrészt van benne egy anti-fungusnak nevezett üzemmód, ami elpárologtatja a megtapadt vizet a rendszerről, és így megakadályozza a penészesedést. Ezen kívül van benne egy aktív szén réteg, és egy ezüst ion filter, amik kiszűrik a levegőből a baktériumokat és szennyeződéseket. Továbbá rendelkezik ionizátorral, ami ionokat állít elő a levegőből, és ezzel semlegesíti a szennyeződéseket. De ha ezekkel együtt mégis kialakulna valami, speciális bevonat van a készülék érintett részein, így akkor sem tud letelepedni semmilyen baktérium.

Mindenki ámuldozott a hallottakon. Érdeklődtünk, hogy mennyit kell takarítani a készüléket, hiszen még ha baktériumok nem is, por elkerülhetetlenül kerül a rendszerbe. De kiderült, hogy a dual klíma tud öntisztító funkciót, továbbá jelez ha a porfilter megtelt. Ráadásul ezek a szűrők egyszerűen moshatók, tehát még ez sem jelent plusz terhet. Ha a klíma véletlenül elromlik, le tud futtatni egy öndiagnosztikát is amivel megmondja pontosan mi a baja, ezzel is segít a szervizelésben.

És mennyibe került ez a csodálatos dual klíma?- érdeklődtünk. A házigazda megmutatta az rcool oldalát ahonnan vásárolta. A csomag, amit ő vett 2 beltéri és egy kültéri készüléket tartalmazott. De ezen kívül, nem kellett pluszban fizetni a beszerelésért vagy a végfelhasználói tanúsítványért sem! Mert ez mind benne volt az árban. A szállítástól kezdve a beszereléshez szükséges alkatrészekig minden. Csak egyeztetett telefonon hogy mikor jöjjenek beszerelni, és akkor hozták is a klímákat. Ilyen egyszerű az egész!

Csak ámultunk meg csodálkoztunk, hogy milyen remek dolgokat szerzett be az új lakásába. Nagyon jó hangulatban telt a lakásavató, a csocsózás is nagy élmény volt. Mentek a mérkőzések egymás után, beszélgettünk, iszogattunk. Reméljük legközelebb is szervez majd ilyen jó kis estéket, mert ez a mai tényleg nagyon jól sikerült!