Egy kis csocsó, egy kis vásárlás

Nagy nehezen, több hetes kihagyás után, összejött a fiúkkal a várva várt csocsóparty. Öten-hatan szoktunk ilyenkor találkozni, és a kiválasztott vendéglátóipari egységben mindenki utál minket, mert egész estére lefoglaljuk a csocsóasztalt. Egy ideig Sanyiék pincéjében jöttünk össze, de amikor a kis Sanci tőlünk tanulta meg az első csúnya szavát, Sanyi felesége jelezte, hogy talán máshol éljük ki férfiúi hajlamainkat… Sosem játszunk csapatban, ketten csocsóznak, mi, többiek pedig sörözgetve röhögünk rajtuk – és esetleg fogadásokat kötünk.

Felmerült most is a kérdés, hogy fogadjunk e, de mondtam a srácoknak, hogy én kiszállok, spórolás van. Felháborodott hőbörgés fogadta a bejelentésemet, de gyorsan lecsitítottam a fiúkat: új motoros ruhára gyűjtök. Ez persze már érdekelte őket! Miért, honnan, mikor? Alig győztem válaszolni a kérdésekre.

Nemrég akadtam rá a sixgear termékeire a neten böngészgetve, és első látásra beleszerettem. Miért? Mert már ránézésre is minőségi termékeket forgalmaznak, elérhető áron. Nagyon szimpatikus volt, hogy magyar tervezők művei a sixgear márkanév alatt piacra dobott termékek, és hogy a Magyar Mentőmotorosok is ezt a ruházatot használják. Mivel a régi ruhámmal már egy ideje elégedetlen vagyok, boldogan ráugrottam a weboldalra, és végigböngésztem A-tól Z-ig.

Nagyon szimpatikus volt már az egész bemutatkozás is: nyilván a legtöbb cég a vásárlók igényeit igyekszik kiszolgálni, de úgy éreztem, a sixgear az átlagnál nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy valóban kiderítse, mire vágynak a motorosok.

Gondoltak mindenre: kapható náluk csizma, nadrág, dzseki, kesztyű, esőruha… Kézmelegítő és lábtakaró is. Termékeiknél részletes leírás szerepel, és olvashatunk vásárlói véleményeket, tapasztalatokat is. Ez utóbbi szerintem nagyon fontos, hogy ha van rá lehetőség, tájékozódjunk: másnak bevált e termék? Mert bár mind különbözőek vagyunk, testalkatra, stílusra is, azért érdemes mások véleményét, élményét is átgondolni.

A nagy csocsózásból így vásárlás tervezgetés lett: a 6 srácból ugyanis 5 motorozik, és mindenkinek van olyan felszerelése, ami már cserére szorul. Pisti például egyből beleszeretett a bőr-textil összeállítású vízálló csizmába, ami látványnak sem utolsó. Pali egy esőruházatot hiányolt már régóta a „ruhatárából”, és szimpatikusnak találta azt a megoldást, amit a sixgear nyújt. Bélának új nadrág kellene; ő annyira belelkesült az oldalon talált állítható térd- és csípőprotektorral rendelkező gatyától, hogy azonnal elrohant volna vásárolni. Még a megrögzött márkasznob, János is szemet vetett egy bőrdzsekire. Nagyon kellemes beszélgetés alakult ki a téma körül, előkerültek a legjobb motoros sztorik: szerencsés esések, félős csajok, hatalmas túrázások, Ausztria, Olaszország… Megbeszéltük, hogy jövő héten pótoljuk az elmaradt csocsópartyt, fizetés után pedig megrohamozzuk a budapesti üzletet, hogy beszerezzük a kiválasztott termékeket.