Gondolkoztál már azon mennyi problémát akadályozhat meg a szappan rendszeres használata?

A kézmosás hihetetlenül fontos ha az ember egy hosszú estét tölt el valahol a városban a haverokkal. Budapest sajnos amúgy is kissé hajlamos arra, hogy ne legyen túl tiszta, így aztán elmondhatjuk, hogy a szappan használata szinte kötelező amennyiben az ember kint szeretne lenni sokáig és tervben van, hogy puszta kézzel egyen vagy valami hasonló. Én például a kocsmázások, csocsózások alkalmával tudnám ezt a jelenséget különösen fontosnak mondani, ugyanis van pár vendéglátóhely, ahol nem éppen a tökéletes higiénia a legnagyobb ismérv. Ettől függetlenül persze ezek a helyek tökéletesek szórakozás és kiszolgálás, lehetőség szempontjából így semmiképpen sem javasolnám azt, hogy elhagyjuk az itt történő felbukkanást csak szimplán jó ha az ember felkészül arra, hogy érdemes egy kicsit körültekintőnek lenni.

A szappan tehát egy nagyon fontos dolog szerintem ha az ember egy nagyvárosban él, amíg otthon laktam nem igazán foglalkoztatott mindez, hiszen ilyenkor valahogy kevésbé tör rá az emberre az az érzés, hogy valami igen rosszba is belenyúlhat. Nyilvánvaló, hogy egy metropolisz más tészta, itt sok százezer ember fordul meg egy adott napon egy-egy helyen akár, szóval mindenképpen elengedhetetlen a megfelelő higiénia. Ráadásul könnyen megeshet, hogy mondjuk érzékeny az ember bőre mint például nekem, ilyenkor amúgy is javasolt, hogy egy kicsit jobban figyeljünk oda arra, hogy napközben is minden rendben legyen mert elég kellemetlen tud lenni a dolog ha hirtelen tör ránk valami váratlan. Emiatt aztán érdemes némi kézkrémet is magunknál tartani csak úgy biztos ami biztos alapon, elvégre nem ritka eset, hogy egy egész napos menetelés közepette egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy kiszáradt a bőrünk vagy bármi hasonló. Ilyenkor pedig a legtöbb,amit tehetünk, hogy gondoskodunk a megfelelő karbantartásról és felkészülünk az ilyen eshetőségekre. Nekem például biztos, hogy ott van a cuccaim között egy-egy kézkrém mintegy biztosításként vagy ha más nem akkor otthon „gyorshívóra” van téve a szekrényemen.

szappanAzt hiszem nem számít talán túlzott aggodalomnak ha azt mondom, hogy a fővárosban érdemes tényleg odafigyelni a gyakori kézmosásra. Sajnos a belváros egyes részei nem éppen a tisztaságukról híresek és gyakorlatilag egyből érzed, hogy valami nem stimmel, amikor pár óra séta után gyakorlatilag könyörög a közérzeted egy kis öblítés iránt. Nem tudom kiben mennyire szokott szöget ütni ez az érzés de engem rendszeresen hívogat, éppen ezért is gondolom úgy, hogy egy minimális szinten muszáj odafigyelnünk arra, hogy legalább tényleges érintkezések előtt mossuk meg a kezünket szappannal, a francnak sem hiányzik valamiféle fertőzés vagy betegség, amit ilyenkor el lehet kapni amennyiben nem vagyunk kellően elővigyázatosak.

De hát a szórakozó helyek már csak ilyenek, sajnos főleg Budapesten elég sok olyan hely van, ami tudatosan nem ad a tisztaságra. Persze ez nem is lenne annyira zavaró, de sokszor még a szappantartó is üres a vécében, ami viszont adott esetben már nem feltétlenül kellemes tapasztalásnak ígérkezik, már ha tényleg így járunk. Szóval azt tudom javasolni, hogy mindig legyünk kellően körültekintőek egy-egy éjszakai kiruccanásunk alkalmával, már ameddig erre van esélyünk. Utána már úgysem számít mindez, de szerintem mindenki nevében beszélhetek, hogy a szappan sokszor nagyon kellemetlen eseményeket spórolhat meg számunkra, amit főleg akkor tudunk értékelni ha egyszer mégis beüt a krach és elvesztegetünk egy teljes hetet a felépüléssel. Szóval annyit tudok csak mondani, szappanra fel!