A gumik és a csocsó

Érdekes, hogy mi mindent kapcsolnak össze egymással az emberek. Pláne ha egy baráti társaságról van szó, akik jól érzik magukat, és együtt szórakoznak. Ilyenkor aztán nincs az a bölcsész, aki túl tenne a társaságon kreativitás és néha elvontság tekintetében. Ezt bizony tapasztalatból mondom, hiszen az a baráti csapat, akikkel én együtt szoktam tölteni az időmet, kifejezetten megfelel ennek a leírásnak. A legutóbb például halálos csocsó párbajt vívtunk egymással, mikor sikerült átvezetni a beszélgetés témáját a téli gumikra. Min nagyon szeretjük a foci ezen asztali változatát, hiszen megizzadni nem kell közben, ráadásul jókat lehet beszélgetni a meccs alatt és még az izgalom is megvan.

akciós téli gumi

A lényeg annyi, hogy az egyik meccs közepén valahogy feljött, hogy vajon miből készülhetnek az ilyen bábuk. Egyöntetűen arra az elhatározásra jutottunk, hogy valamilyen speciális műanyag és gumi keverék lehet. Erre persze az egyik barátunk felvetette, hogy akkor valószínűleg van téli meg nyári csocsó is. Először nem értettük mit akar mondani, majd szépen mindenkinek leesett, hogy mire gondolhatott, és innentől kezdve azt taglaltuk, hogy melyik csapat lehet az erősebb. Végül közös nevezőre persze nem jutottunk, hiszen mind a „hideg”, mind a „meleg” csapatnak meg volt a maga szurkolótábora. Viszont a beszélgetés szép lassan új mederbe kezdett terelődni a téma által. Arról kezdtünk el disputálni, hogy ki milyen kerekeket, abroncsokat használ a kocsiján és, hogy milyen időjárási körülmények között szeretünk vezetni. A legtöbben persze a napsütéses, tiszta időre tették le a voksukat, de volt egy csaj, aki például a téli időt jobban szerette, mivel elmondása szerint ilyenkor sokkal szebb a táj, és ezért sokkal szívesebben is ül autóba. Részemről én a kicsit esős időt neveztem meg kedvencemnek, de csak azért, hogy ne mindenki ugyan azt a tábort erősítse, illetve hozzá kell tenni, hogy azért szeretem, amikor ügyesség is kell ahhoz, hogy jó tempót lehessen autózni, de még se kössünk ki egy fán.

Az eltéréseknek köszönhetően mind másik gumitípus kedvelői is voltunk, már aki értett az ilyesmihez. A legmegdöbbentőbb azonban az volt, hogy voltak ketten is a társaságban, akik közölték, hogy még mindig nyári gumikat használnak, ugyanis szerintük ez az egész annyira nem fontos, hogy megérje költeni rá. A többiek persze egymással versenyezve próbálták elmagyarázni, hogy mennyire veszélyes ilyen időben a nyári abroncsokat használni, hiszen nő a féktáv, és a tapadás is elég nagymértékben csökken. Egy jó félórás vita után úgy tűnt, hogy kezdenek hajlani a szép szóra, míg végül az egyik leghangosabban érvelő srác feltette az i-re a pontot, amikor is mutatott kétkedő ismerőseinknek egy oldalt, ahol jelenleg is temérdek akciós téli gumi vásárolható meg.

Végül is a nyári szettet használók beadták a derekukat, így azt hiszem, még azt is elmondhatjuk, hogy nem kicsi haszna van, ha az ember ilyen fura párhuzamokat és kapcsolatokat talál néha az életben, mint a milyen a csocsó és az autó kerekei között van.