Ha a cégnek már szüksége van egy autóra nem árt ha kéznél vannak a Mannol motorolajok

Csocsózni és bármilyen egyéb másik kocsmai játékot űzni bizony nagyon jó dolog! Emlékszem már gyerekkoromban is volt otthon egy Bécsből kapott asztalunk, amit ha kellett át lehetett alakítani csocsó, billiárd vagy éppen pingpong asztallá is. Mondjuk utóbbi hihetetlenül gyatra minőségű volt és mivel egy szivacslabda járt hozzá nem is igazán lehetett használni. Már ha a minden egyes szerva után valahová elszálló labda és az azt követő rohangálás nem számít kellemes kikapcsolódásnak. Szerencsére azért azt elmondhatjuk, hogy ennek ellenére is volt a dolognak egy hasznos hozadéka, méghozzá az, hogy megtanultunk játszani mind a csocsó, mind a billiárd részleggel, ami később viszont még igen hasznos tudásnak bizonyult amikor már egy kicsit nagyobb téren és kellemesebb tétben játszottunk…

Nagyjából a gimi felénél kezdünk el a barátokkal, haverokkal kijárni a helyi kocsmába, ahol megtalálható volt mindkét játék. Eleinte persze nagyon amatőr módon űztük, tekintve, hogy a helyi közönségnek már többéves aktív gyakorlata volt a szakmában, amivel a mi zöldfülű tudásunk aligha versenyezhetett. Mondjuk ez utóbbit egyáltalán nem is bántam, tekintve, hogy számomra inkább imponált a tény, miszerint ezzel bizonyítottan nem töltök el annyi időt a kocsmában, hogy az már életmódszerűnek legyen nevezhető. Mondjuk ettől függetlenül azért eljártunk annyiszor, hogy idővel már ne kelljen szégyenkeznünk, sőt igen komoly helyi skalpokat is sikerült már betenni a gyűjteménybe időközben. Szerencsére ezt a korszakot aztán egy huszárvágással elintézte, hogy elkezdtünk másfajta módon kikapcsolódni hétvégente, nem volt már feltétlenül szükséges az, hogy ott kint legyünk mindehhez.

Idővel aztán ez a tudás már csak tovább és tovább kopott, elvégre nem nagyon gyakoroltam. Még egy párszor elmentem az egyetemi időszak alatt játszani, de végül teljesen kikopott a szokásaim közül a kocsmai játékok sora. Mostanáig, ugyanis nemrég én magam is elindítottam egy játéktermet, ami kissé ironikus ha belegondolok, hogy ugyebár nagyon nem szerettem volna magamat sem ide sorolni annak idején. Azt azét gyorsan tegyük hozzá, hogy itt nem egy klasszikus billiárd vagy csocsó teremről beszélgetünk elsősorban, hanem egy tényleges játékteremről, aminek az a szépsége, hogy beszereztem rengeteg régi videó játékot is, legyen szó akár Sega, Nintendo vagy Amiga gépekről. Emellé pedig nem hagyhattam ki a klasszikus játéktermes autó szimulátorokat sem, illetve folyamatosan rajta tartom a szememet a további lehetőségeken. Fontos volt, hogy nem akartam egy átlagos helyet, ahol az ember pontosan azt kapja meg, amire alapvetően számít is. Sokkal inkább egy meglepetésekkel teli világot álmodtam meg magamnak és a közönségemnek. Az egyik alapvetően nagy változtatás, hogy nyerőgépet egyáltalán nem vettem, kizárólag játékgépek vannak elhelyezve a teremben illetve ahol csak tudtam kivettem a fizetős, pénzbedobós megoldást is. Alapvetően az a metódus, hogy az emberek egy adott időre bérbe vehetik a kiválasztott gépet, ezzel lehetővé téve magunk számára, hogy ne kelljen azt éreznünk, hogy folyton a nyakunkon van a következő kör. Fontos volt ez a fajta komfortérzet és annak a kialakítása az emberek felé, tudom milyen rossz az amikor átszellemülve élvezed a játékot és valaki már ott lohol a nyakadban, hogy ez már az ő köre lesz. Nem, ezt mindenképpen szerettem volna elkerülni. Nyilvánvalóan ez a szabály elsősorban a régi konzolok esetében a legfontosabb, hiszen ott nem fér bele a folyamatos rohangászás hajtás. Ha valaki kifizeti akár egész nap is ott ülhet, ami persze nem biztos, jó fényt vet az illetőre…

Ebből következőleg persze az is könnyen leszűrhető, hogy nem igazán engedhettem meg magamnak, hogy egy adott típusból csak egyet vásároljak. Kénytelen voltam igen beható keresést végezni a piacon, hogy nyitásig lehetőleg minden kiválasztott típusból legalább három rendelkezésre álljon, ami nem volt egy könnyű feladat, de mindenképpen izgalmas. Az egyik kedvenc időtöltésem volt már fiatal koromban is, hogy vadásszak ezekre a gépekre és megpróbáljam a lehető legjobb üzleteket megkötni, na valami ilyesmi jött most vissza csak azzal a fantasztikus mellékszállal, hogy egyáltalán nem is kellett visszafogjam magam, hiszen ebből szerettem volna összerakni a megélhetésemet, azon meg ugye nem igazán érdemes spórolni.

Idővel aztán nekiláttunk bővíteni mind az állományt, mind a helyszín nagyságát, ugyanis nagyon nagy szerencsémre szépen beindult a hely. Ebben mondjuk már kezdettől fogva nagy bizalmam volt. Hittem benne, hogy egy jól összerakott játék- és élményterem esetében nem lehet mellényúlni ha megfelelően reklámozod magadat és megfelelően tudod eközben beosztani a dolgaidat is. Nekem meg mint mondtam ez alapvetően egy régi szenvedély is volt, így tényleg elmondhatom, hogy a munkám egyben a hobbim is. Ráadásul azzal, hogy folyamatosan keresem a lehetőségeket a fejlesztésre és továbblépésre egy különösen izgalmas gondolkodási kényszerbe kerültem, amiből csak jól jöhetek ki. A legújabb terv például az volt, hogy veszek egy régimódi, filmvetítőt és elkezdünk mozi esteket is tartani. Szerencsére gyorsan találtam egy megfizethető árú gépet, így nem volt azzal probléma, hogy a tervből villámgyorsan valóság is legyen. Az én egyik személyes kedvencem amúgy is a filmművészet volt már kezdetektől fogva, így nagyon örültem annak, hogy sikerült személyesen is belekerülnöm ebbe a dologba. Mostanra már egyre több helyről érkeznek újabb és újabb tekercsek, van hogy tényleg nagyon egyedi műveket is elküldenek, amik már jó ideje nincsenek a köztudatban. Persze ez annyira nem is meglepő, hiszen nagyon sok film van, ami az évek során majdnem teljesen elveszett vagy csak szimplán feledésbe merült. Valahol az is célom tehát, hogy ezeket felkutassam és ha van rá egy mód akkor vissza tudjam adni az utókornak azt az értéket, ami már sokak szerint soha többé nem lenne elérhető. Ez pedig egy nagyon jól eső érzéssel tölt el, hiszen valahol erről szól ez a szakma, az értékek megőrzéséről és újra köztudatba hozásáról.

A másik újítás illetve inkább befektetés amit elengedhetetlennek éreztem az pedig nem volt más, mint egy autó vásárlása a cég részére, így egyes szolgáltatásainkat akár házhoz is tudjuk vinni ha a nagyérdemű úgy ítéli meg, hogy ennek nagyobb hasznát venné mint személyesen eljönni hozzánk. Kicsit újszerű dolgokat is fel kellett ezáltal halmozni a raktárban, amik eddig meglehetősen furán néztek volna ki egy játékteremnél, így például előkerültek a listán a Mannol motorolajok is, ami érthető módon az autó folyamatos és hosszú távú fenntartását szeretné lehetővé tenni.

Egyelőre lekopogom de ez az újítás is ül, szerencsére sokan vannak, akik szívesen hoznak össze egy nagy társaságot filmezni a kertben egy nyári estén vagy bármilyen más módon hódolnak az ilyesfajta élvezeteknek. Remélem még sokáig így is lesz mindez és akkor további szuper ötletekkel fogom tudni majd bővíteni a repertoárt.