Neked van okosórád?

Egyik hétvégén csocsózni voltunk a haverokkal. Jó néha kikapcsolódni egy hosszú és stresszes hét után. Sokat szoktunk együtt lógni, bár ez mostanában kezd kicsit ritkább lenni. De általában nyáron van a legtöbb időnk, ilyenkor egy hétre is közösen elmegyünk nyaralni, de szerencsére egy olyan baráti társaság vagyunk, ahol senki sosem hanyagolja el a másikat.

Igyekszünk mindig olyan programokat kitalálni, amik változatosak és nem ununk bele, mert egyikünk sem szeret folyamatosan otthon tespedni. Elmentünk egy bárba, nagyon barátságos ott a személyzet és az árak is szintén barátságosak, úgyhogy nem volt kérdés, hogy ide menjünk-e, vagy esetleg valahova máshova.

Lenyomtunk pár csocsókört, aztán amikor meguntuk, akkor leültünk a lefoglalt asztalunkhoz, és tovább söröztünk és beszélgettünk. Megpillantottam az egyik pultos srác kezén egy okosórát. Nagyon sok mindenkin látok ilyesmit, de nem értettem addig a pillanatig, hogy mi ebben akkora szám.

Amikor hozta a következő kört, megkértem, hogy mondja már el, hogy ő miért használ ilyen órát, mert fogalmam sincs, mitől olyan menő ez.

Ő elmondta, hogy nem azért ruházott be egy ilyenre, mert menő, hanem azért, mert a munkáján kívül az egyik hobbija a sportolás. És ezekben az órákban olyan funkciók vannak, amik sokban segítik őt a sportolás során, szemmel tudja tartani, hogy hol tart és látja az értékeit, amik motiválják őt.

Ajánlott egy oldalt, ahol van egy nagyon jól összefoglalt cikk a témáról, igaz, ő nem ezáltal vett magának órát, de az elolvasása után rájött, hogy ez végül is az apukájának tökéletes ajándék lenne születésnapjára. Úgyhogy az ő ajándékát a weboldalról választotta ki, mert mint kiderült, az oldalon nem csak a cikket tudom elolvasni, hanem ugyanúgy tudok okosórát is vásárolni. És nem csak órát, számtalan más dolgot lehet vásárolni, ugyanis ez az oldal összegyűjti a webshopok kínálatát, ami által könnyen megtalálhatod, amit keresel. Onnantól kezdve pedig pár kattintás és már tiéd is a termék, hiszen átvezet téged a webshop weboldalára.

Beírod az oldalon a keresőbe, mit keresel, és pár pillanat után ott lesz előtted több oldalnyi termék, ami közül választani tudsz. Megköszöntem neki a gyors felvilágosítás, és azt is, hogy segített rájönni, hogy ez nekem is nagyon jól jönne, és érdemes lenne egy ilyenre beinvesztálni.

Aztán a többiekkel továbbfolytattuk a beszélgetést. Tök érdekes irányba haladtunk ezután, és rájöttünk arra, milyen gyorsan változik a világunk. Gondolj csak bele! Már vannak okosotthonok is, ahol az elektronikus eszközeidet össze tudod kapcsolni a telefonoddal, és így tudod őket irányítani is. Mint például azoknál a hűtőknél, amelyeket különbözőképpen be lehet állítani, maguktól folyamatosan gyártják a jeget, vagy szólnak, ha kifogyott a tej és még sorolhatnám. Vagy ott vannak ezek a bluetooth-os eszközök, úgy is tudsz zenét hallgatni, hogy nincs bedugva a fülhallgató a telefonodba, esetleg kábel nélküli hangszórót is használhatsz ugyanezzel az elvvel és még sorolhatnám. Rengeteg érdekes dolog van a világon, ami a technika szempontjából érdekesnek tűnik. Én viszont eléggé maradi vagyok, nem használok ilyesmit. Van egy okostelefonom és egy laptopom. Nem használok tabletet, és semmilyen kütyüt. Az egyetlen újdonság, amivel talán nem tűnök olyan visszamaradottnak, az az okosóra, amit azóta sikeresen meg is vettem.