Öröm az ürömben

Vészesen közeledik a szeptember, amivel még mindig együtt jár az iskolakezdés. Persze a tanuláson kívüli programok egy kicsit enyhítik a korán kelés, a leadandók és még később a vizsgák okozta gyomorgörcsöt, de nehéz búcsút mondani a nyári lazulásnak. Hogy ne legyen olyan éles a váltás, ezen a héten elkezdtünk foglalkozni a következő félévre szánt programokkal. Az új tanév új Erasmusos diákokat hoz, és ahogy azt általában szoktuk, a szokásos, jól bevált programok mellett új szenzációk után néztünk.

Nem várt meglepetés volt a kari vezetés részéről, hogy egy eddig takarítószertárnak használt kis helyiséget a büfé mellett átadtak nekünk, hogy saját programok lebonyolítására használjuk. Ez már önmagában is rengeteg lehetőséget tartogat, de várjátok csak ki a végét.

Mi más lehetne az új klubhelyiség első berendezési tárgya, mint egy csocsóasztal? Rám hárult a feladat, hogy szerezzek egyet. Szűk a keret, úgyhogy újat egészen biztosan nem tudunk venni. Másodkézből szerezni nem túl leharcolt állapotút viszonylag nehéz lesz, gondoltam. Azért rákerestem egy-két apróhirdetéses oldalra, és végül az aprod kulcsszó hozta meg a nem várt gyümölcsöt. A nextapro.hu oldal rengeteg hirdetése között a kategóriák alapján is könnyű eligazodni, de az oldal saját keresőjével azonnal könnyedén rátaláltam a tökéletes csocsóasztalra. Egy masszív darabról van szó, amit korábban egy kocsmában használtak, de az üzlet csődbe ment, így túladtak a csocsóasztalon. Egy-két szépséghibát leszámítva teljesen jó állapotban van, és egyébként is, szerintem nem kell sokat várni, hogy egy korsó sör ráboruljon, de ez is egy csocsóasztal dolga.

Az apró leírásából az is kiderül, hogy az asztal helyi rekordja egy 41 fordulós csocsómaraton volt, ahol a felek nem tudtak dűlőre jutni egymással és egyik visszavágót követte a másik. A hirdetés feladója pedig annyira készséges volt, hogy a WD40 szettet ajándékba ígérte nekünk a csocsóasztal mellé, amit a tervek szerint jövő hét elején tudunk majd elhozni Százhalombattáról. Egyedileg intézzük majd a fuvart, csapatépítő tevékenység lesz. Arra gondoltam, hogy pár korán érkező Erasmusost is bevonunk a buliba, hogy ne unatkozzanak bevonó kocsmatúráig se.

A klubhelyiség nem lenne teljes ülőgarnitúra nélkül, ezért az egyik srác intézkedett, hogy odaszállítsuk a használt kanapét a nagyszüleitől. Felbuzdulva a csocsóasztalos sikeren, a nextapro.hu segítségével szereztem két puffot meg egy babzsákot is. Az apróhirdetések között megtetszett még egy sörpong készlet, amit érthető okokból nem hagyhattam ott. Minden hirdető eszméletlen rendes volt, sikerült ugyanis egy napra szervezni a szállítást, a sörpongot pedig postázzák a suli címére.

Most egy időre kiköltekeztük magunkat, de alig várom, hogy felavassuk az új klubhelyiséget, és most már azt is tudom, hogy ha bármire szükségünk van, akkor tudom, hova forduljak. Az aprók között ugyanis tényleg bármi megtalálható, méghozzá baráti áron.