Új polc egy csocsó fanatikus szobájában

Egyik legkedvesebb barátom igazi csocsó fanatikus. Ezen felül gyűjtő is. Van egy szép gyűjteménye régi csocsó asztalokból a hatalmas pincéjében. Persze sokunknak a pincéről valami horrorfilm jut eszünkbe, mert sokan ott tárolják a kínzó eszközeiket. Viszont aki lemegy ebbe a pincébe, meg nem mondaná, hogy ott van, sőt, inkább azt hinné, hogy egy csodaszép kiállítóteremben. Minden csocsóasztal gyönyörűen ki van világítva, és bár nem mindegyik hibátlan állapotú, mind nagyon különleges. Amikor ez a barátom szert tesz egy új asztalra, mindig megyek és megnézem. Most viszont mutatott egy új részleget a pincéjében, ahol csodaszép hangszereket kezdett el gyűjteni. Még nagyon kezdetleges volt neki ez a dolog, de azt már láttam, hogy  néhány salgó polc tele van nem hétköznapi hangszerekkel.

Mivel még a hangszer meg a polc dolog is új volt nekem, megkértem, hogy meséljen róla egy kicsit. Láttam a szemében, hogy csak erre várt, így megadtam neki a lehetőséget a dicsekedésre.

Elmesélte, hogy a hangszergyűjtés ötlete egy kiállításon jött, ahol látott pár nagyon szép hangszert. A kiállító elmondta, hogy nem mindenre szokott lecsapni, vagy anyagi keret hiánya miatt, vagy azért, mert hiába szép, nem érdekli. Amúgy is szokott másokkal karöltve kiállítást tartani, az abból bejövő bevétel meg elosztódik, szóval ebből a szempontból mindegy, hogy kinek a gyűjteménye miatt mennek el a látogatók.

Főként ez adta neki az ötletet. Korábban volt már látogatási lehetőség a sajátos kis csocsóbirodalmában, de egy ideje ilyen eszébe se jutott. Viszont ha egy hangszerekkel egybekötött kiállítást tartana egyelőre csak a pincében, az nem lenne olyan rossz ötlet, biztos lenne rá érdeklődő. Éppen erre készült fel már valamilyen szinten azzal, hogy megvásárolt pár értékes ritkaságot. Szerette volna, ha én lennék az első, aki látja ezt.

salgó polc

A hangszerek és a csocsóasztalok világa lényegében eddig vezette a beszélgetést, ezután máris a polcokra terelődött a téma. Elmesélte, hogy amikor kitalálta ezt a hangszeres dolgot, először meg akart mindent jól tervezni. Fontos volt ugyanis, hogy legyen hova tenni ezeket a hangszereket. Nem akart minden egyes gitárt a falra rögzíteni, és érthető volt, hogy nem mindent akart a földön sem tárolni. Így jött képbe a polc ötlete. Sokat keresgélt, mert azt sem tudta még, hogy milyen anyagú polc legyen. Végül kitalálta, hogy talán a fém polc lenne a legpraktikusabb több szempontból is. Amikor már ennyiben szűkíteni tudta a keresést, rátalált a RackingLog weboldalára, ahol egyből megtalálta, amit akart. Tudta nagyon jól, hogy néhány salgó polc fog neki kelleni, és máris tökéletes lesz a kiállításra szánt terület.

Ez persze egyszerűen hangzik, de igazából egy kicsit komolyabb a háttere. Fontos volt ugyanis, hogy a polcok jól bírják a terhelést, mert nem minden hangszer pehelykönnyű, sőt, vannak nagyon is nehéz hangszerek. Illetve olyanok is, amiknek nagy a mérete, így nem mindegy, hogy hova tesszük azokat. Túl sok elvárása nem volt azon kívül, hogy tényleg jó legyen a teherbírása, és el is férjenek rajta a dolgok. Mégis ennél jóval többet kapott a RakcingLog-tól, ugyanis még mielőtt megrendelt volna bármit, felmérték a helyszínt. Így könnyen kiderült, hogy mennyi salgó polc fog kelleni az új gyűjteményének és pontosan mekkorák.

A részletekkel, hogy pontosan mi hogyan ment, nem akart untatni, de azt elárulta, hogy ő nagyon meg van elégedve az eredménnyel, és biztonságban is érzi magát, mert a RackingLog garanciát is vállal a termékeire. A polc típusától függ, hogy mennyit, azonban nem csak javításra, cserére van lehetőség, ha valami történik, hanem ha esetleg bővíteni szeretné a polcrendszerét, akkor is számíthat a segítségükre. Biztosra veszem, hogy ez egyszer be fog következni, mármint egy komolyabb salgó polc bővítés, mert gyorsan növekszik gyűjteménye.