Új szint a csocsós fürdőszobákban

A helyi klubban gyakran szoktunk a törzsvendégekkel csocsózni, és idén a barátom, aki hatalmas rajongója a sportnak új szintre emelte a tétet: a társaságot beosztva egy kieséses bajnokságot rendeztünk mindenki közt, akivel valaha játszottunk.

Az esemény elég jól zajlott, az egyetlen kérdés csak az volt, hogy az elődöntőket és a döntőt hogy játsszuk le. Mivel minden induló érdeklődött utána, ezért elé hamar rájöttünk, hogy a klub kereteit kinőnénk, és nem is szívesen látnának egy ilyen hangos társaságot ott. Szerencsére, egyikünk felajánlotta, hogy nála otthon van akkora csocsózós helyiség, ahol mindannyian elférünk.

Valóban, a lakása teljesen lenyűgöző volt: volt egy nagyobb szobája, amit amolyan szórakozó, táncolós helyként funkcionálhatott, mivel még egy sörcsap is volt benne. A közepére pedig ez csocsóasztal volt betolva, amit mind kényelmesen körbe tudtunk állni.

Ami azonban tényleg igazán meglepett, az a fürdőszoba volt. Nagy alapterülete volt, mintha mindig i arra tervezték volna, hogy vendégeket fogadjanak benne, és olyan szépen be volt rendezve, hogy a saját lakásomba is elfogadtam volna bármikor.

A helyiség minden kis apró részlete igazodott a csocsós stílusához és témához: a csempékre például valaki csocsófigurák nagyméretű képeit festették fel nagyon aranyos, rajzfilmes stílusban, a szőnyegek pedig a zöld színükkel azt a hatást keltették, mintha gyepen járnék. Az apró fürdőszobai kiegészítők is a helyükön voltak, és több is volt, ami megragadott köztük.

A kedvencem talán az, hogy a fürdőszobai bútorok ajtaján minden fogantyú úgy volt megcsinálva, mintha egy csocsóasztal rúdjainak markolata lenne, a szappantartó pedig például egy stoplisra emlékeztetett.

Annyira tetszett a fürdőszoba összhatása, hogy meg is kérdeztem a házigazdát, hogy hogyan sikerült megtervezni és berendezni ilyen remekül. Ő elmesélte, hogy mivel nagy csocsórajongó, és szerette volna, ha lenne egy olyan helyisége, ami erre a hobbira alkalmas, egy céget kértek fel a helyiség megtervezésére, akik energiát és időt nem sajnálva teljes egészében eleget is tettek a megbízásnak. Hogyha valakit érdekel, akkor a cég ajánlatait és további munkáig itt meg tudja nézni…, de én nekem ez az egy példa már tökéletes referencia volt.

Mielőtt elkezdett a helyiséggel foglalkozni, elvileg egy félig üres, teljesen minimalista fürdőszoba volt, amiben egy régi zuhanyzón, vécén és egy csapon kívül nem sok minden volt. Akkor is jártak t barátai gyakran csocsózni, de mindig lakás másik végében lévő mosdóba jártak át, mert ritkán tartotta nyitva az ósdi helyiség ajtaját. Aztán mikor egyre gyakrabban fogadott vendégeket, egyszer úgy döntött, hogy ideje lenne egy felújításra is beruházni, és akkor döntötte el azt is, hogy egy kívülálló szakértő véleményét fogja kérni.

Az első, amiben megeyeztek, hogy mindenképpen szeretné, ha rendes fürdőszobaként is lehetne használni, ezért egy kád és rengeteg tároló szekrény is helyet kapott benne. Fontos volt azonban ezek pontos típusának kiválasztása előtt, hogy meglegyen az alapszíne a helyiségnek, és itt már előtérbe került a focis téma.

Most zöld és fehér színben pompázik a fürdőszoba, melyben a csempék biztosítják az utóbbit, míg az apró kiegészítők, a törülközők, szőnyegek, kilépők és minden egyéb textília pedig a zöldet. Így ide belépni tényleg olyan, mintha pályára lépne az ember.

Annak, mint mondta, végül nagyon örült, hogy külsős ember segítségét kérte a dologhoz, mivel szerinte ő nem tudta volna ilyen körültekintően megcsinálni a helyet. Annyiban legalábbis biztos, hogy elkezdett volna a legkisebb apróságokkal foglalkozni, és mindent kiegészítőt és kütyüt beszerzett volna úgy, hogy még végig se gondolta azt, hogy a fürdőszobával kapcsolatban nem elég csak egy ötlet, hanem az alapoktól elindulva kell felépíteni.

Annyi biztos, hogy a végeredmény fantasztikus lett, és minden csempére festett figurával és zöld törülközővel együtt tetszett mindenkinek. Az a vicces, hogy az estéből az már meg se maradt, hogy ki lett a bajnok, csak az, hogy mennyire jó volt a fürdőszoba.