Webáruház fejlesztés – csocsó közben megvitatva

Több haverom van, de barátnak kevés embert tudok nevezni. Ha jobban belegondolok, akkor nekem 3 barátom van. Ők azok, akiket bármikor tudnék ugrasztani, akár jó, akár rossz hírem van. Ádámnál szoktunk összegyűlni mindig, nem tudom, hogy miért, ez csak valahogy berögződött. Éveken át nála voltak a beszélgetős, kártyázós esték. Minket valahogy teljesen ki tud kapcsolni a játék és a beszélgetés. Ám fordult a kocka…

Egy webáruház reklámjára kattintva, találtam egy nagyon remek webshopot, ahol játékok voltak. Sokan időztem az oldalon, egyrészt a látvány miatt, mivel eléggé gondosan összerakott webáruházról beszélek. Másrészről pedig a játékok iránti szenvedélyem miatt. Találtam egy csocsó asztalt az oldalon és pont akciós volt, a munkahelyemen kaptam bónuszt, így úgy éreztem, igazán meglephetem magam vele, hisz nagyon tetszett és azonnal bele is éltem magam, hogy majd a többiekkel ott fogunk nálunk játszani. Főleg ez akkor jó, amikor kint a kertben vagy a teraszon lehet játszani. Ádámék ugyan kertes házban laknak, de kicsi kertje van ott mindenkinek és összeérnek a szomszédokkal. Nem igazán lehet sütögetni, mert lehet, valamelyik szomszéd épp tereget, és az sem igazán nyerő ötlet, hogy akár a házban, akár a kertben csocsózunk, mert az hangos. Hangos maga a játék is, és mi se tudnánk annyira visszafogni magunkat, hogy ne hallatszódjon át egy-egy gólnál az örömünk a szomszédokhoz. Ezzel szemben nálunk jóval nagyobb ennél a telek, és így lehetőségünk nyílik több mindenre is. Annyi a rossz, hogy hozzám picit többet kell utazni, mint az Ádámhoz, de valamit valamiért. Az első csocsóval töltött este közben sok mindenről beszélgettünk. Megkérdezték, hogy mégis honnan szereztem ezt az asztalt, majd én hoztam is ki a laptopomat és mutattam nekik a webáruházat. Mivel Ádám informatikusnak készül, ő különösen nagy szakértelemmel nézte át a honlapot. Mondták, hogy írjak nekik levelet, hogy melyik vég készítette a webáruházat. Ádámot majd megette a kíváncsiság, ezért írtunk is nekik. Persze hamar érkezett válasz, hisz mégis csak most vettem tőle (igaz akciósan) egy csocsóasztalt. Elárulták, hogy a Grent Média készítette nekik a webáruházat és nagyon ajánlják őket.

Miközben csocsóztunk, kiveséztünk minden témát a fiúkkal az ausztriai munkáktól kezdve a webáruház készítésig. Ádám nagyon szorgalmas, okos és tanulékony, ezért megnézte a cégnek, a Grent Médiának a honlapját és nekiállt az átolvasásának. Ádám csak úgy áradozott, hogy mennyire jól csinálják, és hogy nekik már több mint háromszáz elégedett ügyfelük van, ami azért nem rossz eredmény egyáltalán, sőt. Ott volt ezen az estén a barátnőm is és mondta, hogy a webáruház fejlesztés specialistái ők, mivel az apja is kinézte már őket magának egy új, kezdő vállalkozásához. Elmesélte nekünk, hogy az apja egyáltalán nem könnyű eset, így tényleg nagy szó ez, hogy így szimpatizál velük már így látatlanban is.

Manapság azt vettük észre, hogy sokszor olyan emberek próbálnak eladni valamit, akik ezt nem képviselik. Például voltam nem is olyan rég egy új fodrásznál. Belépve láttam, hogy a fodrász haja zsíros, lenőtt és vagy négy féle színe volt. Nem túl bizalomgerjesztő, még akkor se, ha tudom, ez nem a szakértelme, hanem az igényessége, vagyis inkább annak a hiánya, ami a fején mutatkozik. De az is vicces már, amikor egy használt autón akar valaki túladni, és szinte még a márkáját se tudja.

Webáruház készítésnél is fontos, hogy a cégnek a honlapja is már azt sugározza a leendő ügyfelek felé, hogy ez igen, így kell kinéznie egy jó honlapnak, ők biztosan fognak tudni rendes webáruházat is fejleszteni.

Csocsózás közben eléggé belemerültünk a témába és teljesen ránk esteledett, ami pedig azt jelentette, hogy nincs vonatjuk haza, szóval nálam aludtak mind a négyen. Nem is baj, mert nekiálltunk sütögetni is a csocsózás közben. Ugye nálunk lehet sütögetni, nem úgy, mint az Ádáméknál, ahol mindig minden hangos ugyebár. Elővettük a virsliket, hagymákat pucoltunk és paradicsomokat mostunk. Ez volt a vacsoránk, habár elég későn, de finom volt és örülök, hogy itt maradtak még és ki tudtuk beszélni a webáruház készítés és fejlesztés témáját. Nagyon sok referenciát is találtunk a Grent Média honlapján, ami elég jó benyomást tett ránk, hisz csak háromszáz elégedett ügyfelek van már, ez nem kis szám. Különösen tetszett a webáruház készítésének a feltételei, ahogy össze voltak szedve. Tetszett még az a rész is, ahol az árajánlatot befolyásoló tényezők és folyamatok vannak feltüntetve, illetve az is nagyon tetszett, hogy olyan emberinek éreztem az egészet. Hiába egy olyan téma, ami számítógéppel kapcsolatos, mégis valahogy úgy tudják kommunikálni az emberek felé, hogy nem érzek semmi feszengést vagy ilyesmit.

Abban egyből közös nevezőre jutottunk a többiekkel, hogy mindenképp állati jó az, amit és ahogyan csinálnak, mert a referenciákból ez azért kiderül. Barátságos, mégis profi weboldaluk van és gyakorlatilag beleköthetetlen. Az is tök jó, hogy linképítésben is tudnak segíteni. Ez azt jelenti, hogy külső linkek elhelyezésével, amik az ügyfél oldalára mutatnak, segítik az előrejutásban bizonyos kulcsszavakra optimalizálva. Nem gondolom túl szakszerű megfogalmazásnak, szerintem ők, mint a téma szakértő, jobban el tudják mondani majd ezeket.

Szerintem egy jó csocsózásnál, majd sütögetésnél nincs is jobb a barátokkal, éppen ezért javaslom, hogy ha van hova rakni, Ti is nézelődjetek, mert érdemes. Bár előtte egyeztetni is érdemes a barátnővel, mert engem speciel teljesen a magáévá tud tenni a játék, ami miatt a barátnőm néha kicsit ideges rám. Főleg most, mivel a következő, amire pénzt gyűjtök, az a biliárdasztal lesz.

Egy szó, mint száz, a webáruház fejlesztés téma az Ádáméknál, csocsózás és biliárd közben ugyanúgy feljött volt, és valószínűleg a biliárdnál, ahol gondolkozni meg gyorsan lenni nem kell, könnyebb lett volna gondolkozni, miközben például támasztjuk a dákót, amíg az ellenfél vár.

Szerintem a Grent Média ügyesen összehozta a saját honlapjukat, én emiatt és a referencia miatt ajánlom őket.